PRVNÍ KMD – ANTOINETTA – KRÁLOVNA FRANCIE

30.09.2014 20:56

Ve čtvrtek dne 25. září jsme jeli do Prahy na první divadelní představení Antoinetta – královna Francie do Divadla Hybernia. První Klub byl trochu odlišný od všech předcházejících. Jeli jsme až po obědě, protože vystoupení bylo až v podvečer. Odpoledne jsme využili k procházce centrem. Šli jsme ulicí Na Poříčí až k Václavskému náměstí a občerstvili jsme se v McDonald’s. Poté jsme se již plni očekávání vstoupili do vestibulu divadla, pročetli reklamní plakáty k dalším vystoupením a slyšeli posledních pár minut zvukové zkoušky účinkujících.

Hudbu pro tento historický muzikál složil Jiří Škorpík (4TET) a slova napsal legendární textař Pavel Vrba. Mezi účinkujícími bylo několik velmi známých zpěváků. Krále Ludvíka hrál Roman Vojtek, revolucionáře Dušan Kollár (známý ze 4TETu) a Antoinettu Iva Marešová.

Celé hlediště bylo zaplněné a zpěváci sklidili velký potlesk ve stoje. Asi ne poprvé, protože v závěru večera bylo jeho autorům předáno ocenění Klubu mladého diváka - nejúspěšnější představení jara 2014.

Ve škole jsem se zeptala žáků, jak se jim líbilo divadelní představení. David Parpel řekl: "To bylo nejhezčí divadlo, co jsem viděl''.

Mgr. Markéta Uhrová

Ukázka z muzikálu: 

www.youtube.com/watch?v=snQb3iWHMXY

 

 

 

Zpět